Externsteine

August 16th, 2013
by imagitect


Een impressie van Externsteine, een mystieke plek vlakbij het dorpje Horn in Noordrijn-Westfalen. Dit was wel een bijzondere ontdekking; een prachtige rotsformatie midden in de bossen. De sfeer was ook erg goed, vooral in de avond als de toeristen huiswaarts waren gekeerd. Een plek om naar terug te keren en heerlijk tot rust te komen!
In de Middeleeuwen werd de plek gebruikt door heremieten en in de 12e eeuw is er een kerkje gemaakt in een van de grotten. Op foto 9 is een religieus beeldhouwwerk te zien ongeveer uit dezelfde tijd hoewel men vermoed dat delen ervan al veel eerder zijn gemaakt. Er zijn zelfs sporen gevonden van menselijk gebruik in de prehistorie. Meer kun je lezen op deze pagina.
Sinds de vorige eeuw, mede vanwege de interesse van de Nazi’s, is het een soort bedevaarts- annex cultplek geworden. Elk jaar komen er nog duizenden mensen om de Zonnewende te vieren.
Ik heb er verschillende interessante mensen ontmoet die er regelmatig op bezoek komen of in de omringende bossen wonen en zich min of meer hebben afgekeerd van de maatschappij. Zij gebruiken de plek om elkaar te ontmoeten, te discussiëren, muziek te maken etc. Op de foto’s 12,13,14 en 15 zie je respectievelijk Michael, Rene, Ruud en Beer.

klik op de foto voor grotere afbeeldingen

Posted in Photography, Pictures | Comments (7)

7 Responses to “Externsteine”

 1. klamantz says:

  Imagitect, een mooie foto. Geeft heel goed de verstilde sfeer aan en de natuur-magie die daar heerst. Tja, voor mij gaat er toch niets boven mooie natuur-foto’s…… Cheers, Klamantz

 2. imagitect says:

  Het zijn vijftien foto’s he? Dat even voor alle zekerheid omdat je het over een mooie foto hebt ;-) Natuur (landschappen enzo) behoort wel tot mijn favoriete onderwerpen hoewel ik het meestal interessanter vind in verhouding tot menselijke invloeden. Pure natuurfoto’s kunnen prachtig zijn maar kunnen vaak mijn aandacht niet lang vasthouden. Heeft er denk ik ook mee te maken dat ik er duizenden van heb gezien.

 3. Monique says:

  Mooie foto´s waarvan ik er al een paar heb mogen zien toen je nog op reis was. Zie nu voor het eerst mensen geportretteerd in jouw werk. Vooral de man met de grijze baard ontlokte mij een “oh..” wat ongeveer het grootste compliment is wat je van mij kan krijgen.

 4. Seraphina says:

  Heel bijzonder. Ook de zwartwit foto’s van de rotsen,prachtig. Foto num.10 van het meertje heeft een heel vreemde lading,dat water…er is iets mee.
  Groet,Seraphina

 5. imagitect says:

  Bedankt voor de mooie complimenten! Stimuleert mij weer tot het maken van nieuwe series :-)
  @ foto 10, ik denk dat dat komt omdat de foto is gemaakt toen het al bijna donker was en het water daardoor een wat inktachtige karakteristiek krijgt.

 6. Bodosan says:

  Prachtige prenten. Vooral portret 15 (vrouw met klankschaal?) en nr. 1 (licht) en nr. 5 (standpunt en opwaaiend zomerjurje)(o;

 7. imagitect says:

  dank je Joost ;-)

Write a comment:


Notify me of followup comments via e-mail.

 • Archives

 • Als je een stukje wilt schrijven of een leuke suggestie hebt, stuur een e-mail!