A-serie

August 12th, 2013
by imagitect


In een treinstationnetje annex woning bij het dorpje Neuegersleben in Oost-Duitsland vond ik een blauwe, metalen letter A. Het was niet duidelijk waar de letter voor had gediend. Misschien heeft het ooit ergens gehangen in het station en had het een betekenis voor de reizigers. Of heeft iemand de A meegenomen vanaf een andere plek en hier zomaar achtergelaten? In twee sessies maakte ik een serie waarin ik de mysterieuze A een thuis geef binnen de verschillende ruimtes van het wegkwijnende gebouw.
In de vorige eeuw passeerde Hitler hier met de trein op weg naar Berlijn. Nu zijn de rails weggehaald en verkocht als oud ijzer. Als een haven zonder water.

klik op de foto voor grotere afbeeldingen

Posted in Photography, Pictures | Comments (1)

One Response to “A-serie”

  1. imagitect says:

    Mooi commentaar wat ik kreeg op een van de foto’s uit deze serie van een kennis via via (Tovah Hagen).

    quote: “wow,very interesting picture. In the midst of desolation an abandoned, unoccupied room, stands the the letter A…alive, alone but always hopeful! A is the beginning of the alphabet and introduces the rest of the letters that string together language, thoughts and emotions. The picture evokes a feeling of forlorn but intriguing curiosity of the past.”

Write a comment:


Notify me of followup comments via e-mail.

  • Archives

  • Als je een stukje wilt schrijven of een leuke suggestie hebt, stuur een e-mail!