Baden Baden

January 16th, 2012
by imagitect


Serie foto’s gemaakt op locatie bij Baden Baden, een interior design winkel in Amsterdam, begonnen als showroom door Piet en Karin Boon. Je loopt er door een fascinerende wereld van stijlvolle eigentijdse en klassieke meubels, lampen en kunst.
Qua fotografie is het iedere keer weer een uitdaging om een goede balans te vinden met al de verschillende kleuren licht; diverse soorten lampen, daglicht en eventueel invul-flits. Daarnaast is de scherptediepte van groot belang. Vaak fotografeer je met kleine diafragma’s en lange belichtingstijden van 1 tot 6 seconden. Verder is natuurlijk de keuze van de lens belangrijk en wil je een mooie compositie, wat niet altijd even makkelijk is omdat de plekken waar je je camera met statief kunt plaatsen, beperkt zijn.
Interieurfotografie is een van de vakgebieden waar ik mij in wil specialiseren. Vooral omdat elke situatie weer anders is en je met een hoop dingen rekening moet houden. Veel te leren maar dat houdt het interessant!

De website van Baden Baden.

klik op de foto voor grotere afbeeldingen

Posted in Photography | Comments (3)

3 Responses to “Baden Baden”

 1. Bodosan says:

  Heel mooi vind ik foto’s 4, 10 en 13 (ook 14 trouwens). Het lijkt me ook niet makkelijk zonder al teveel te verplaatsen een goede compositie te krijgen. Chapeau.

 2. JB says:

  Ik vind juist foto 1 interessant. Een mooi stil leven.

 3. imagitect says:

  Het is wel grappig en ook best wel lastig dat iedereen die ik de foto’s laat zien weer andere foto’s kiest die hij of zij het mooiste vindt. Bedankt voor de reacties in ieder geval, heb ik op zijn minst een indicatie van wat in de smaak valt en wat niet ;-)

Write a comment:


Notify me of followup comments via e-mail.

 • Archives

 • Als je een stukje wilt schrijven of een leuke suggestie hebt, stuur een e-mail!