Yee Ling Tang

February 4th, 2011
by imagitect


Op donderdag 3 februari opende Yee Ling Tang (1972) haar expositie “The Story of Four Generations” in de Centrale Bibliotheek te Amsterdam. Tevens werd het bijbehorende boek gepresenteerd en konden kopers dit ter plekke laten signeren.

Yee Ling is geboren in Hong Kong en vertrekt als driejarige met haar moeder naar Nederland alwaar haar vader al bezig is een bestaan op te bouwen. Later volgt zij in Nederland verschillende kunst- en fotografieopleidingen en is er nog steeds werkzaam en woonachtig. Vanaf een jaar of twintig trekt zij echter regelmatig terug naar haar geboorteplek, geïnteresseerd in haar achtergrond en de familie die daar voor een groot deel nog woont.
De foto’s van “The Story of Four Generations” geven een beeld van en zoeken de verbintenis tussen vier generaties: haar grootouders, ouders, haarzelf en haar dochter. Deels gebeurt dat met portretfoto’s maar ook stadsbeelden en huiselijke taferelen fungeren om de connecties voelbaar te maken.
In het fraai vormgegeven boek, met een zachte kaft en een combinatie van glanzend en mat papier, worden de foto’s afgewisseld met teksten van Will Tinnemans.

De expositie is nog tot 10 april gratis te bezoeken in de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan de Oosterdokskade 143.

Hier kun je meer achtergrond- en bestelinformatie vinden.
Tevens heeft Yee Ling Tang een eigen blog bij blogspot.

klik op de foto voor grotere afbeeldingen

Posted in Photography, Pictures | Comments (0)

No comments yet

Write a comment:


Notify me of followup comments via e-mail.

  • Archives

  • Als je een stukje wilt schrijven of een leuke suggestie hebt, stuur een e-mail!