Portfolio Night

January 7th, 2011
by imagitect

De New Talent Portfolio Night is een terugkerend evenement georganiseerd door Blend en Streetlab en vond dit keer plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Jonge of niet zo jonge kunstenaars (ontwerpers, illustratoren, fotografen) onderwierpen hun creaties aan de gulzige ogen van een keur aan professionals uit de scene. De sfeer was trendy en nerveus verwachtingsvol. Natuurlijk hoop je dat je werk in het oog springt bij de beoordelaars en dat je erkend wordt als het grote nieuwe talent van dit decennium.Opmerkelijk was dat de meeste deelnemers hun goodies presenteerden op een laptop. Ondergetekende ging er vanuit (heel ouderwets natuurlijk) dat een portfolio nog altijd een grote, nauwelijks draagbare map is met goed verzorgde prints en andere tastbare zaken. Alas!

De sponsor was zeer duidelijk aanwezig in de vorm van tientallen grote flessen, die werden weggegeven, als prijzen. Ga zitten, leeg de fles en blijf zitten!

Het hoogtepunt van de avond was de presentatie van de New Talent Award. De exacte naam van de winnaar helaas gleed mijn gedachten (nee, Ik heb niet aan de vodka genipt) en ik was nog niet in staat om het op het internet te vinden, vreemd genoeg.


Portfolio Night is een jaarlijks terugkerend evenement en vindt plaats in verschillende steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Ben je een beeldend kunstenaar en laat je graag je werk beoordelen, meld je dan aan voor de volgende!

Update: de winnaar van de New Talent Award is Tim Enthoven! Werk van hem kun je zien op http://www.timenthoven.nl


Posted in Photography, Pictures | Comments (0)

No comments yet

Write a comment:


Notify me of followup comments via e-mail.

  • Archives

  • Als je een stukje wilt schrijven of een leuke suggestie hebt, stuur een e-mail!