Nachtfotograaf

December 25th, 2010
by imagitect


“De nacht is een prachtige, mysterieuze en relaxte plek.”
Voor fotograaf Larrie Thomson werd het een welkome onderbreking van zijn dagelijks leven. Als het volle maan wordt, verzamelt hij zijn foto-apparatuur, stapt in zijn auto en rijdt de nacht in met als eindbestemming de meest desolate en onverwachte plekken, zoals een verlaten fabriek, angstaanjagende rotsformaties of een autowrak voor een gesloopt huis.
Meestal neemt hij foto's met het beschikbare maanlicht met lange belichtingstijden, soms wel 5 minuten of langer. Hij gebruikt ook gekleurde strobes (externe flitsers) om de donkere delen in te vullen of gewoon om speciale effecten te creëren (light painting).
Hoewel veel mensen die zijn foto's zien, denken dat ze zwaar zijn gemanipuleerd met software zoals Photoshop, is dat niet waar. De beelden zijn van zichzelf al surrealistisch en intrigerend, schilderijen van een bestaande wereld die meestal niet zichtbaar is voor gewone stervelingen.
Zijn nachtelijke escapades brengen ook een stukje avontuur in zijn leven: “Je weet nooit wat je tegenkomt en soms moet je je intuïtie volgen en gewoon maken dat je wegkomt!”


Om meer te zien van zijn werk, ga naar http://www.nightphotographer.com

Posted in Photography | Comments (0)

No comments yet

Write a comment:


Notify me of followup comments via e-mail.

  • Archives

  • Als je een stukje wilt schrijven of een leuke suggestie hebt, stuur een e-mail!