Archive for August 16th, 2013

Externsteine

August 16th, 2013


Een impressie van Externsteine, een mystieke plek vlakbij het dorpje Horn in Noordrijn-Westfalen. Dit was wel een bijzondere ontdekking; een prachtige rotsformatie midden in de bossen. De sfeer was ook erg goed, vooral in de avond als de toeristen huiswaarts waren gekeerd. Een plek om naar terug te keren en heerlijk tot rust te komen!
In de Middeleeuwen werd de plek gebruikt door heremieten en in de 12e eeuw is er een kerkje gemaakt in een van de grotten. Op foto 9 is een religieus beeldhouwwerk te zien ongeveer uit dezelfde tijd hoewel men vermoed dat delen ervan al veel eerder zijn gemaakt. Er zijn zelfs sporen gevonden van menselijk gebruik in de prehistorie. Meer kun je lezen op deze pagina.
Sinds de vorige eeuw, mede vanwege de interesse van de Nazi’s, is het een soort bedevaarts- annex cultplek geworden. Elk jaar komen er nog duizenden mensen om de Zonnewende te vieren.
Ik heb er verschillende interessante mensen ontmoet die er regelmatig op bezoek komen of in de omringende bossen wonen en zich min of meer hebben afgekeerd van de maatschappij. Zij gebruiken de plek om elkaar te ontmoeten, te discussiëren, muziek te maken etc. Op de foto’s 12,13,14 en 15 zie je respectievelijk Michael, Rene, Ruud en Beer.

klik op de foto voor grotere afbeeldingen

Posted in Photography, Pictures | Comments (7)

  • Archives

  • Als je een stukje wilt schrijven of een leuke suggestie hebt, stuur een e-mail!