Archive for January, 2011

Hospitals

January 30th, 2011


klik op de foto voor grotere afbeeldingen

Posted in Pictures | Comments (3)

Zeitgeist

January 29th, 2011

In a decaying society, art, if it is truthful, must also reflect decay. And unless it wants to break faith with its social function, art must show the world as changeable. And help to change it.” – Ernst Fischer

Posted in Movies | Comments (0)

Lost Track

January 24th, 2011


Op 4 januari presenteerde Raoul Kramer (1978) zijn door hemzelf gepubliceerde fotoboek ‘Lost Track’ in Galerie Bart te Amsterdam.

Als fotograaf heeft Kramer ondanks zijn jonge leeftijd al aardig wat ontwikkeling doorgemaakt. Van confronterende fotojournalistiek op de Westelijke Jordaanoever via schilderachtige portretten van families in China ging hij naar een meer abstracte fotografie: simpelweg het vastleggen van wat er is zonder dat het mooi of verhalend hoeft te zijn.

‘Lost Track’ vertelt het verhaal van de spoorlijn die zo’n 65 jaar geleden met dwangarbeid werd aangelegd in Burma en Thailand. De opa van Kramer was een van de dwangarbeiders en vertelde er vaak over. In 2009 bekijkt de jonge Kramer de overblijfselen van het spoor door het oog van zijn anologe camera.
Met de verhalen van zijn opa in het hoofd is het als het ware een reis terug in de tijd. Het boek is mooi opgebouwd met foto’s die om de zoveel kilometer zijn gemaakt en pas door de bijschriften een diepere betekenis krijgen. Een paar heuvels, een rotswand, een stuk bos, op het eerste gezicht lijkt het een nietszeggend beeld maar als je het bijbehorende verhaal leest op de linkerpagina kijk je plotseling met hele andere ogen. Het ontwerp door Eva van der Schans is ook zeer effectief: bijschrift op de linkerpagina, foto op de rechter, veel witruimte bij de tekst, zonder opsmuk, op onverwachte momenten verticaal een oude, authentieke zwartwit foto haast los bijgevoegd.

Show the rest of this entry »

Posted in Books, Photography, Pictures | Comments (2)

Meertalig

January 17th, 2011

Druk bezig met de mogelijkheden om deze blog in verschillende talen te kunnen publiceren. Je kunt nu aan de rechterkant van de blogpagina een taal kiezen: momenteel Engels, Spaans of Nederlands. Het is nog niet perfect maar ik denk dat het grootste deel van de postings nu al redelijk in andere talen te volgen is.
Nadeel was dat ik de eerste postings allemaal in het Engels heb geschreven dus af en toe staan er wat vreemdsoortige stukjes Nederlands in die ik nog niet heb herschreven of nog stukken in het Engels.

Interessant artikel in The Guardian trouwens over de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van vertalen met behulp van computers!

Posted in Uncategorized | Comments (0)

Sphynx

January 9th, 2011


De Sphynx (ook bekend als Canadian Hairless) is een zeldzaam kattenras bekend om zijn gebrek aan haar.

Het hedendaagse kattenras Sphynx (de Canadese Sphynx, niet te verwarren met de Russische Sphynx rassen - Peterbald, Don Sphynx) ontstond in 1966, te Roncesvalles, Toronto toen een haarloze kitten genaamd Prune werd geboren. De kater werd gekruist met zijn moeder (terugkruisen), wat resulteerde in een eveneens kaal kitten. Samen met een paar kittens die later werden ontdekt, werd het de primogenituur van het ras. De eerste sphynxfokkers werden geconfronteerd met een aantal problemen: de genetische pool was zeer beperkt; fokkers hadden nogal vage ideeën over sphynx genetica, en veel kittens overleden. De naakte kater Epidermis geboren in 1975 uit een kortharige moeder bood nieuw materiaal voor Sphynx fanaten en nieuwe genen voor verdere ontwikkeling van het ras. In de vroege stadia van het ras werden exemplaren met de Devon-rex gekruist, maar later werd deze kruising afgekeurd omdat het gezondheidsproblemen veroorzaakte. Nu is de Canadese Sphynx een ras met een goede genetische pool.

tekst met dank aan Wikipedia / beelden © imagitect

Posted in Pictures | Comments (0)

Portfolio Night

January 7th, 2011

De New Talent Portfolio Night is een terugkerend evenement georganiseerd door Blend en Streetlab en vond dit keer plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Jonge of niet zo jonge kunstenaars (ontwerpers, illustratoren, fotografen) onderwierpen hun creaties aan de gulzige ogen van een keur aan professionals uit de scene. De sfeer was trendy en nerveus verwachtingsvol. Natuurlijk hoop je dat je werk in het oog springt bij de beoordelaars en dat je erkend wordt als het grote nieuwe talent van dit decennium.

Show the rest of this entry »

Posted in Photography, Pictures | Comments (0)

Beelden van Texel

January 3rd, 2011

Een aantal beelden afgelopen week genomen op het kleine eiland Texel aan de noordkust van Nederland. Jammer dat er geen sneeuw lag!
Klik op de afbeelding voor een diavoorstelling

Posted in Pictures | Comments (3)

  • Archives

  • Als je een stukje wilt schrijven of een leuke suggestie hebt, stuur een e-mail!